woensdag 24 maart 2010

Naar Schoorl

Vrijdag vertrok ik om 11 uur uit Tricht. Het zou een bijzonder leuke tocht worden. Eindbestemming: Schoorl. Na een paar schitterende dagen was het vandaag helaas miezerig en koud. Er was regen voorspeld en ik had al flink wat bagage bij me ivm 2 overnachtingen dus ik heb mijn dakje maar achterstevoren op de bult bevestigd. Dat bleef prima zitten, ondanks pittige windvlagen. Vanaf Schalkwijk heb ik het Amsterdam-Rijnkanaal gevolgd richting Driemond. In Kanaleneiland (Utrecht) herkende ik de weg nog van de oliebollentocht. Vrij snel was ik Utrecht weer uit en rond kwart voor één riep ik Marcel op, die paraat stond in Driemond om mij tegemoet te rijden. De wind was behoorlijk, maar gelukkig zuidwest dus ik kon aardig tempo maken. Was het nou suggestie of zorgt het dakje voor een betere aerodynamica ? Ik kon in ieder geval makkelijk de 40 houden en dat is toch echt wel eens anders. Iets onder Amsterdam kwam ik Beekie tegen. Lekker dat ik even niet meer op de route hoefde te letten. Beekie loodste mij feilloos door Amsterdam. Dat gaat dus echt op zijn Beekies: midden op de trambaan. Luid toeterend. Opzij opzij opzij.... Nooit onder de 20. Of soms toch wel ;-) . Langs het Leidseplein naar het station en vandaar richting de pont over het IJ naar Zaanstad.

Na wat gekronkel ivm wegomleggingen rond Zaanstad konden we weer snelheid maken richting de WoudeMet wind in de rug bleven we goed in de 40 rijden en volgens mij was het iets voor half 4 toen we de Woude bereikten. Onderweg was ik koffieloos gebleven (gek, bijna geen tankstation tegengekomen) dus de koffie bij Wim Schermer (wie kent hem niet) smaakte verrukkelijk. Wim woont echt magnifiek. Omgeven door water in een schitterende woning. En natuurlijk ging het over banden, GPS, rammels, lagers en kettinggeleiding. Om iets na vieren moest ik echt weer weg want ik wilde rond half 6 in ons vakantiehuisje zitten. Dus afscheid genomen van Marcel en Wim en een mooi fietspad gepakt naar Alkmaar. Ik ken die weg nog uit mijn bukperiode. Ik haatte die lange weg met maar één bocht. Nu raffel ik die weg in no time af en voor ik het weet sta ik midden in Alkmaar. Daar giet het trouwens . Gelukkig heb ik mijn dakje niet voor niks meegenomen. Omdraaien dat dak en ik reed kurkdroog naar Schoorl. Altijd leuk om de file-rijdende auto's met een gangetje van 40 in te halen. Om half 6 is mijn doel bereikt: Schoorl !

1 opmerking:

marcel beekmans ( beekie ) zei

toen jij smste dat het "goot" verwachte ik ook wel wat water... maar het bleef bij een klein buitje.... als je weer es naar schoorl gaat.... geef gerust een schijntje, neem dan ff slaapspullen mee:P was een leuke tocht!