donderdag 28 maart 2013

nieuw vizierVandaag eindelijk mijn bekraste vizier eens vervangen. 1mm lexan, 2 carbon staafjes en wat 1 sec lijm, meer heb je niet nodig.  Wel heb ik wat gewijzigd: ik heb een aanzuiggat ingeknipt aan de voorkant. Dit had ik al ingeknipt in mijn oude vizier en hier heb ik de hele winter tot vandaag mee gereden. Ik had namelijk teveel last van koude wind die via de zijkant naar binnen komt. Om lucht aan te zuigen moet je namelijk de kap in zijn geheel een stukje open zetten zodat de lucht via de deflector het vizier ontwasemt. Na deze "knip" kan ik met volledig gesloten vizier rijden zonder dat het vizier beslaat. En zonder koude tocht via de zijkant dus.
Ook heb ik nu een "kijkgat" bij regen. Het vizier een klein stukje open en ik kan lekker in de regen rijden zonder spetters op mijn bril
Verder heb ik de stelpootjes van het vizier iets lager gezet en wat meer naar voren zodat het vizier meer naar binnen getrokken wordt. Het dikke 1 mm lexan wil namelijk erg graag bol gaan staan. Nu blijft hij mooi smal naast het gat lopen. Zo, en nu maar eens een testritje..

6 opmerkingen:

Quezzzt zei

Ik vind dat je heel goede ideeen hebt. Die luchtopening kopieer ik naar de mijne ;-)

simply red zei

Nou leuk, succes er mee !

simply red zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Mick zei

Weinig tegenwind zorgt dat je snelheid wint: Let n's op de d's en t's :)!
Mvg Mick

simply red zei

Mick,

Wind dus. 1 fout. Toch nog een 9 ;-)
Tip: let even op je apostrof.

Of beter..laat dat soort reacties achterwege. Iedereen maakt wel eens een foutje (zelfs Mick)

Mick zei

Klopt, ik heb zelf 'n lichte woordblindheid. Toch kan ik het wel waarderen als iemand me wijst op het feit dat 'lastrafo' met een 'f' is.
Ik schreef het namelijk al in 2 blogberichten fout! Dan ga je jezelf verkeerde spellingen aanleren en kom je dus dommer over dan je bent.
Want dat woord komt natuurlijk van 'transformator' wat ik zeker goed zou schrijven!
Mvg Mick