maandag 17 juni 2013

schuiver met schadeDit jaar een wat mindere vaderdag. Na een heerlijke rit van 80 km liet ik mijn zoon in de avond nog een ritje maken. Iets te overmoedig heeft hij een rotonde in Geldermalsen "genomen", waarbij het linkerwiel loskwam en de strada een schuiver over de rechterzijde maakte. Gelukkig geen lichamelijk letsel, alleen een afzichtelijke zijkant van mijn tot iets daarvoor nog vrijwel "maagdelijke" strada. Plamuren, schuren, spuiten, hoge kosten, niet verzekerd...  Dat schoot allemaal door mijn hoofd. Vanochtend toch de fiets maar eens op zijn zij gelegd en kijken wat ik met alle krasverwijderaars van Blokker, Aldi, Lidl en Makro kan doen. Plus natuurlijk een rode lakstift (wat nooit de juiste kleur is, wat ik ook probeer). Na een uurtje kwasten, wegvegen, invegen, boenen en stiften is het resultaat toch wel verbluffend. Van een afstand is er vrijwel niks meer te zien, alleen van dichtbij zie je nog wat. Vooral de wonderstift van de Blokker (met xyleen, lekker goedje) deed goed werk. En laat direct een laag blanke lak na ook nog.  Mijn strada is natuurlijk weer flink wat euro´s minder waard, maar ik ben vanaf nu niet meer benauwd voor krassen. The first cut is the deepest, daarna valt het allemaal best mee. Het blijven maar spullen, van extern secundair belang. Zolang ik maar kan blijven fietsen ben ik een tevreden en gelukkig mens..en dat kan!

8 opmerkingen:

Wilco Pompert zei

Welke wonderstift van Blokker bedoel je, ik wil langzamerhand ook wel wat krassen wegwerken.

Overigens hebben we volgens mij lang niets meer van je gehoord. En dan meteen schade.

marcel beekmans zei

oei dat is minder....

simply red zei

Hallo Wilco,

Het gezegde "geen bericht, goed bericht" is helaas van toepassing. Ik heb de Smart Pen gebruikt. Zojuist een nieuwe gekocht, maar hij heet bij blokker "mantis scratch repair pen". Met zo'n tellsell-achtige video in de winkel;-)

simply red zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
marcel beekmans zei

krijgen we ook een resultaat foto"?

simply red zei

Hoi Marcel,

Nou...eigenlijk is foto 2 het resultaat. De krassen zijn rood waardoor je minder ziet. Je krijgt ze natuurlijk nooit echt weg op deze manier.

Mark zei

Ai balen, die krassen zien er verdacht hetzelfde uit als bij mij toen...

Unknown zei

AAi herkenbaar! Kijk nu goed naar je t-stuk (kleerhanger) misschien is daar nav die schuiver, een scheurtje ontstaan!
groetjes,
Wim