woensdag 12 mei 2010

De pont kwam nooit

Vandaag moest ik een pakketje in Barendrecht ophalen. Of eigenlijk....ik wilde dat. Er is natuurlijk altijd nog een pakketdienst. Maar ik wilde een bepaald type lijm weer hebben en wilde dit met eigen ogen zien en dat lukt niet met internet. Dus vanmorgen vroeg op naar Barendrecht. Het was koud weer, graadje of 11 schat ik. Perfect velomobielweer eigenlijk . Achter het schermpje trap ik alleen in een T-shirt en heb ik het niet te koud of te heet. De route loopt eerst naar Leerdam. Het fietspad was nog flink nat van de ochtendregen en halverwege hoorde ik een luid gesis achter me: lekke Furious Fred. Het gesis werd daarna ritmisch en stopte : Fred geplakt door Joe. Niet stoppen, maar doorblijven rijden is nu het beste. De centrifugaalkrachten doen hun werk wel. In Leerdam even een korte stop. Er druppelde wat witte vloeistof uit de wielkast achter, het wiel was verder nog hard genoeg. Toch maar een paar slagen lucht erbij en rijden maar weer. Langs de Alblas via Molenaarsgraaf naar Oud Alblas. Een leuk dijkje met veel mooie molens en een veerpont die midden op het water bleef drijven. Restje van koniginnedag denk ik. Boven op de brug over de Noord móet ik altijd even stoppen om te genieten van het uitzicht en de frisse wind. Binnenvaartschepen varen onder mij door. Er valt nog genoeg te genieten in Nederland, als je het weet te vinden tenminste. Daarna Ridderkerk door en na 65 km was ik in Barendrecht. In de winkel was ik gelukkig heel snel klaar en om 2 uur fietste ik al weer. Toch mooi 7 euro 50 uitgespaard ;-). Na 100 km was de fut er totaal uit. Vroeger ging ik dan in mijn banden knijpen of twijfelen aan de sporing. Van Beekie heb ik geleerd dat je gewoon op zoek moet naar een Mac Donalds. Gelukkig zag ik er spoedig eentje en een kop koffie met een donut deed wonderen: ik kon weer in de 30 per uur fietsen daarna. Zonder gekke dingen om half 5 thuis. Thuis kwam mijn vouw een beetje mopperend naar me toe. Er is een pakket gekomen, met een ....fietspomp er in. En die hadden we nog niet ;-) . Ik liet haar de Halfords pomp zien. De meter geeft veel te weinig aan en hij pompt de laatste tijd echt slecht. Mijn SKS vloerpomp is eigenlijk alleen geschikt voor franse ventielen. Vandaar een topeak Joe Blow Max met een goede Dunlop nippel voor hollandse ventielen. Even testen op een band met frans ventiel: De drukmeter van de Topeak geeft dezelfde waarde aan als de SKS. Dik in orde dus. De halfords-pomp is gratis af te halen. Wel eerst even de kliko in duiken.
9 opmerkingen:

marcel beekmans ( beekie ) zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
stradaatje zei

Mss is het pontje nog onderweg en heeft die de tekst bij zich ;-p ?

marcel beekmans ( beekie ) zei

ik moet je eerlijk bekennen dat ik regelmatig op lange stukken aanmeer @ de mack....

Robbedoes zei

Hoi,

Ik kan met mijn sks pomp ook normale hollandse ventielen oppompen.
Waarom lukt dat niet bij jouw?

gr
ROb

simply red zei

Hoi Rob,

Ik heb een hele ouderwetse nippel op mijn SKS pomp. Zonder hendel. Je drukt het franse smalle ventiel er gewoon in. Als ik die voor hollandse ventielen ga gebruiken wordt het rubber te wijd, is mijn ervaring. Ik had natuurlijk ook een andere nippel kunnen kopen.... ;-). De topeak hou ik nu alleen voor hollandse ventielen.

Mick zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Mick zei

Dag Paul,
Kennelijk ben ik een rare snuiter maar ik hoop dat er na je artikeltje men het nooit meer heeft over "De pond kwam nooit".
Als totaal fossiel geloof en hoop ik nog op verbetering van de massa...

simply red zei

Hoi Mick,

Bedoel je die halve kilo ;-)

Groet,

Paul - herstellende van een buikgriepje

Mick zei

Ja, want een pontje krijg je echt niet door je mondje!
Een dag naar het werk met een niet echt getest stuur op m'n roets heeft mij ook geen goed gedaan. ipv Spierpijn vallen mij alleen 'n zere keel & koude oren ten deel...
Toch werken en morgen zelfs m'n 2'hands Revolver kopen!

G roets! Mick