donderdag 2 december 2010

supernova airstream
Alleen B&M aan:
Supernova en B&M:
Omdat mijn standaard ingebouwde B&M Cyo te weinig licht geeft ben ik op zoek gegaan naar een extra lamp. Bij Elan is de Supernova airstream in de aanbieding. Een lamp die 380 lumen geeft, licht van gewicht is en een ingebouwde Li-ion accu heeft. Geen lastige inbouw maar gewoon gemonteerd naast de spiegel. Gisteren maar eens een proefritje op een stikdonker weggetje. Met alleen de B&M aan zie ik een felle streep licht voor me, maar geen bermen. Met de Supernova erbij aan is ineens de hele weg verlicht, incl re en linker berm. Helaas is het verschil op de foto niet echt te zien, met 2 lampen aan had ik een mooie brede bundel voor me .
Een aanrader in de winter dus.

6 opmerkingen:

Mango54 zei

Hoi paul, enig idee of deze meer licht geeft dan deM Ixon IQ?
Groeten Marloes -mango 54- dries

Wim Schermer zei

Hi Paul,
Mooie lamp. Ik denk dat de Airstream, net als de SuperNova E3 Pro iets meer licht geeft dan de iXON. Het gaat er evenwel niet om of de lamp nou meer of minder licht geeft dan de Ixon, belangrijk is dat de berm verlicht wordt. Bij een verblindende tegenligger heb je niks aan een lichtvlek in de verte, maar heb je houvast aan een verlichte berm.
Groeten,
Wim

simply red zei

Beste Marloes,

Aan het commentaar van Wim heb ik niks toe te voegen. De 2 lampen vullen elkaar gewoon aan. De Cyo geeft een felle streep naar voren, de Supernova verlicht de beide bermen zonder te verblinden. Samen een prima team dus.

Groeten,

Paul Dijs

stradaatje zei

Las net dat de Airstream maar 2u meegaat op volle kracht, niet zo heel lang dus. Ideaal zou zijn als je de lamp op een externe accu zou kunnen aansluiten ....

simply red zei

Hoi Stradaatje,

Op volle kracht houdt hij het 2,5 uur vol. Maar de lamp heeft 4 standen en een knipperstand. In stand 3 vult bij mijn B&M nog steeds aardig aan en brandt hij 7 uur op een volle accu. En wat heel leuk is: hij is aan te sluiten op een externe accu of dynamo !

Tot de oliebollentocht ?

Paul.

allewedertje zei

Ah kijk : als het mogelijk is om de lamp aan te sluiten op een externe accu, wordt het al een stuk interessanter ! Al zou ik het dan wel zo maken dat ik vanuit de binnenkant de lamp aan -en uit zou kunnen schakelen ....

Ik oliebol dit jaar idd weer mee, dus .... ;-)