maandag 13 december 2010

De winter is terug

Na wat laffe dooidagen daalt het kwik vanavond weer onder nul. Prima velomobielweer dus!
Vanavond toch maar eens Wim's vondst achter mijn vizier geplakt: de deflector. Ook heb ik een warme ademhapper vóór in het gat geplaatst zodat mijn adem de cabine ingeblazen wordt. Om 9 uur alles klaar en maar meteen uitproberen. Het heeft een uur geleden nog geregend en de vorst zorgt nu voor een spekgladde weg. Veel damp in de lucht én kou. Als het vizier nu niet beslaat beslaat het nooit meer. Ik ga op weg en ben een minuut later weer thuis. De deflector slaat direct aan en is te hoog dus ik zie helemaal niks meer. De schaar er in en even later fiets ik met een cristal clear vizier door de koude vorstnacht. Dit is genieten. Het is doodstil op straat, ik besluit de bossen van Buren op te zoeken. Als ik daar stil sta beweegt de strada met rukjes heen en weer omdat de wind flink aan het aanwakkeren is. Ik voel er echter helemaal niks van. Koud heb ik het ook niet en er komt geen druppel condens op het vizier. Mooi zo. Als ik weer ga rijden voel ik dat de strada wegglijdt. Links en rechts zijn sloten dus ik rijd voorzichtig met een gangetje van 20 per uur het boeren landweggetje af. De strooiwagens rijden al voorbij. Ik geef flink gas en kan een tijdje boven de 40 blijven. Volgens mij ben ik ook sneller met dit vizier, geen vervelende bijwerking moet ik zeggen. Morgen krijg ik een Marathon plus 40-559 voor mijn achterwiel van velomobiel. Ik lever dan vast weer wat snelheid in, maar met deze kou wil ik geen banden wisselen. Achter in de staart zit mijn reservevoorwiel weer. Het wordt vannacht min 10, ik ben er klaar voor.

2 opmerkingen:

stradaatje zei

Jaja, het ziet ernaar uit dat het ideale windscherm in zicht is ;-). Zit zelf nog te wachten op nieuwe lexan, want ik zit momenteel zonder.

Zou je eens een foto van het geheel van de zijkant kunnen posten ? En wat is precies de functie van het extra schermpje op de rand van het gat van het dekje ?

simply red zei

Hoi stradaatje,

2 postings terug, hoofdstuk: wintervizier, foto fase 2. Daar zie je het scherm goed aan de zijkant. Daar heb ik niks meer aan veranderd. Het minischermpje op de rand van het gat zag ik ook bij Wim en Kees zitten. Dat schermpje zorgt er voor dat je warme uitblaaslucht niet recht naar voren gaat (en dus tegen het scherm komt) maar naar beneden de cabine in. Werkt erg goed. Ik zit diep en kijk net boven het gat uit, dus dat schermpje is bij mij heel klein. Kijk maar eens op de blogs van Wim en Kees, daar is ie groter.
Veel knipplezier gewenst, je hebt wel een aardige lap nodig hoor. Evt kun je die van mij overtrekken op een stuk papier als we oliebollen met soep zitten te eten.

Groeten,

Paul.